• 1

Greitas ir universalus bakterinio užterštumo nustatymo metodas

GreenLight® 930 sistema sukurta atsižvelgus į išaugusį greitesnio ir paprastesnio bakterinio užterštumo nustatymo maiste poreikį. Vienas iš dažniausiai naudojamų pramoninių metodų yra TVC (Total Viable Count – ISO 4833:2003), tačiau šis metodas reikalauja daug rankinio darbo, sudėtingo mėginio paruošimo. Negana to, metodas yra lėtas - tyrimas trunka daugiau nei 72  valandas.

GreenLight sistema yra pagrįsta mikrobiologinio deguonies sunaudojimo stebėjimu, todėl jai nebūdingi įprastinio metodo trūkumai. Bakterijos augdamos naudoja O2, GreenLight sistema aptinka deguonies kiekio ir koncentracijos sumažėjimą, o rezultatus jums pateikia ekrane. Laikas per kuri O2 kiekis pasiekia kritinę ribą yra panaudojamas apskaičiuojant CFU/g (angl. Colony Forming Unit) maisto mėginyje. Kuo didesnė pradinė mikroorganizmų koncentracija, tuo greičiau pasiekiama riba. GreenLight tyrimo metodas leidžia greitai nustatyti mikrobiologinio užterštumo lygį įvairiuose maisto produktuose vos per kelias valandas.

GreenLight sistema lengva naudotis, ji pritaikyta darbui su homogenizuotais maisto produktais, gėrimais ir tepinėliais. Vienu metu sistema gali išanalizuoti aerobinių bakterijų koncentraciją nuo 1 iki >7 Log CFU/g net 48 mėginiuose.

Rezultatai pateikiami naudojant spalvinę sistemą: RAUDONA = mėginys užterštas, GELTONA = žema koncentracija, ŽALIA = bakterijų nerasta. Naudojant įprastinius metodus rezultatų interpretavimas užima daug laiko, GreenLight rezultatus vertina kritiškai ir pateikia aiškiai, todėl jų interpretuoti nebereikia.


Lyginant su įprastiniu mikrobiologiniu metodu, GreenLight 930 tyrimo trukmę sumažina kelis kartus: 

  • Kai bakterijų koncentracija mėginyje ≤103 CFU/g, rezultatai pateikiami po 10 valandų (įprasta trukmė 72 valandos)
  • Kai bakterijų koncentracija mėginyje ≥7 Log CFU/g, rezultatai pateikiami po 1.3 valandos (įprasta trukmė 72 valandos)


Lentelė 1 Tyrimo trukmės priklausomybė nuo bakterijų koncentracijos

Log CFU/g Tyrimo trukmė (val)
>7 0 - 1.3
>6 1.4 - 3.5
>5 3.6 - 5.7
>4 5.8 - 7.9
>3 8.0 - 10.1
>2 10.2-12.3
>1 12.4-14.5